Inriktning

Antal: 23

• Yrkesintroduktion - inget intag höstterminen 2019

På yrkesintroduktionsprogrammet på Stockholms byggtekniska gymnasium får du en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram.

Välkommen till Stockholms byggtekniska gymnasium och gymnasiesärskola!

• Anmälan till prövning

Nu är det dags att anmäla sig till vårminens prövningar, om du har fått F i en tidigare kurs.

• Elever berättar - Rahim Sarvari

Vad heter du och hur gammal är du?

Rahim Sarvari, 20 år

Vilken utbildning går du?

Stockholms byggtekniska gymnasium, Bygg- och anläggningsprogrammet år 2

• Vad tycker eleverna?

På Stockholms byggtekniska gymnasium är huvudfokusen alltid eleverna. Därför är det viktigt för oss att de får tycka till om skolan och berätta om sina upplevelser.

• Elever berättar - Andreas Winborg

Vad heter du och hur gammal är du?

Andreas Winborg, 17 år

Vilken utbildning går du?

VVS- och fastighetsprogrammet, år 2

Varför valde du detta program och skola?

• El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet på Stockholms byggtekniska gymnasium vänder sig till dig som vill arbeta som elektriker verksam inom installation eller eldistribution.

• Kvalitetsgaranti - Stockholms byggtekniska gymnasium

Stockholms byggtekniska gymnasium är beläget i det expansiva företagsområdet kring Kista centrum och har stora, rymliga verkstäder med modern utrustning. Skolan har även idrottshall, gym, bibliotek, café och matsal.

• Ledighetsansökan

Utbildningen förutsätter att elever skall vara närvarande vid skolans undervisning. Ledighet från skolarbetet beviljas individuellt och bara om speciella skäl finns. Är du under 18 år ska vårdnadshavare skriva under ledighetsansökan.

Ledighet del av skoldag beviljas av elevens mentor. Ledighet en eller fler dagar beviljas av rektor efter yttrande av mentor och undervisande lärare. Vid längre ledighet måste du därför lämna in ansökan minst fem skoldagar i förväg.

Om du beviljas ledighet skall du i förväg och på eget initiativ ta reda på av dina lärare vilka kursmoment som behandlas under frånvaron. Du kan inte begära extra skrivningar eller förhör för prov som eventuellt inträffat under ledigheten.

Länk till ledighetsansökan (PDF-dokument öppnas i ny flik)

• Ung kvinna och man i neongula arbetskläder står på trappen vid skolgården

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen är för dig som vill bli behörig till ett nationellt program eller som vill hitta en väg ut i arbetslivet. Det finns olika introduktionsprogram, beroende på om du vill bli behörig till ett nationellt program

• Bygg din framtid

Våra utbildningar

Stockholms byggtekniska gymnasium ligger mitt i en av Sveriges mest spännande och expansiva miljöer. Där finns flera av Sveriges mest framtidsinriktade företag och högskoleutbildningar i världsklass. Vi har fullt utbyggda undervis

Kategorier:
  • Om skolan

En kommunal skola som erbjuder yrkesutbildning i världsklass

Skolan är belägen i närheten av Kistas högteknologiska IT-park.

Kategorier: