Språkintroduktion - inget intag höstterminen 2019

På språkintroduktionsprogrammet på Stockholms byggtekniska gymnasium får du som nyligen anlänt till Sverige kunskaper i svenska som andraspråk. Efter utbildningen ska du kunna gå vidare till andra introduktionsprogram, nationella program, vuxenutbildning, folkhögskola eller till arbete.

Du kommer att primärt studera svenska på grundskolenivå som integrerars med yrkeskurserna, samt vissa gymnasiekurser med inriktning mot bygg- och anläggning. Fokus i samtliga studier kommer vara att utveckla kunskaperna i svenska språket. Möjligheter till praktik finns.

Vi förutsätter att elever som söker språkintroduktion mot bygg- och anläggning har ett stort intresse för att arbeta inom yrkesområdena vi utbildar mot.

Ämnen som erbjuds:

• Svenska som andra språk