Uttagning till SM för unga plåtslagare 2017

Imorgon kommer sex av våra tappra elever i årskurs tre få tävla i kvalet till SM för unga plåtslagare 2017. Enligt PVF är det ca 160 elever i hela landet som tävlar om de sex final platserna. Förra året vann Erik Teuchler från Stockholms byggtekniska gymnasium SM-guldet, vi hoppas på att kunna behålla guldet i år.

Lokala domare utser en vinnare från varje gymnasieskola. Vinnarnas bidrag skickas därefter till branschens utbildningsorganisation PVF Yrke & Utbildning, där en central jury granskar tävlingsbidragen utifrån måttnoggrannhet, detaljutförande och helhetsintryck. De 6 unga plåtslagare som har presterat bäst, gör upp om medaljerna i årets SM-final. Finalen genomförs den 17 mars på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm. (Utdrag från PVFs artikel)

Läs hela artikeln här: Uttagning SM i plåtslageri 2017 (Öppnas i nytt fönster)

Vi önskar samtliga elever lycka till i morgondagens uttagning!