Invigning av "Droppen" i Kungsträdgården

Fredag 6 maj invigdes "Droppen" i Kungsträdgården. Det är Björn Hammar från S Hammar AB som initierat projektet och varit ansvarig projektledare. Skulpturens konstruktion har finansierats av innovationsprogrammet "Metalliska material". Syftet är att uppmärksamma vad man kan göra med materiallet och samtidigt visa plåtslageriets mångsidighet. Skulpturen är designad av arkitekten Markus Aerni från Happy Space AB

Under fredagens invigning höll rektor, Linus Nygren ett tal och två av skolans elever som studerar plåtslageri var närvarande. Eleverna, Erik Teuchler och John Norberg hade med sig verktyg och material för att låta förbipasserande prova på att göra egna visselpipor, samt tog tillfället i akt att berätta mer om utbildningen och deras egna upplevelser. John har dessutom utfört sin praktik för företaget Plåtslagaren (länk öppnas i nytt fönster) som beslagit Droppen. Erik är i dagsläget nere i Malmö och tävlar i yrkes-SM för plåtslagare. Båda dessa elever kommer dessutom arbeta på ett modelltak och utföra diverse uppgifter inom sitt yrkesområde.

Vi vill avsluta med att tacka Björn Hammar för att han möjliggjorde skolans deltagande i projektet.

Vill du veta mer om "Droppen", kan du läsa Jerkontorets artikel (länk öppnas i nytt fönster).