Burkinsamling för att stödja simskola i Thailand

Att elever dricker mycket läsk är ingen större nyhet. Däremot är det värt att uppmärksamma att det kan leda till något positivt. Mats Lundin, yrkeslärare på Stockholms byggtekniska gymnasium hade märkt av den höga läskkonsumtionen som förekom bland eleverna. Han pratade därför med eleverna kring möjligheterna att samla in alla burkar som blev över för att donera pengarna till någon behövande organisation.

Initiativet började under förra läsåret och har fortsatt även i år. När man samlat ihop en större mängd burkar bestämde man sig för att skänka pengarna till Kjell Bergqvists ideella simskola i Huay Yang, Thailand. Simskolan riktar sig mot thailändska barn som inte kan simma och som inte har råd att gå på simskola. Mats nämner att många av de andra lärarna hjälpt till och bidragit med burkar och att han hoppas på ett fortsatt stöd från elever och kollegor för att kunna stödja andra organisationer.

Även om läskdrickandet i sig inte är särskilt hälsosamt vill vi ta tillfället i akt att berömma våra fantastiska elever och lärare som bidragit och hjälpt till.

Kategorier: