Elever berättar - Rahim Sarvari

Vad heter du och hur gammal är du?

Rahim Sarvari, 20 år

Vilken utbildning går du?

Stockholms byggtekniska gymnasium, Bygg- och anläggningsprogrammet år 2

Varför valde du detta program och skola?

Tycker att det passar mig och tycker om att arbeta praktiskt. Tyckte att det var viktigt med programmet och gillade skolan när jag väl påbörjat utbildningen.

Berätta lite kort om din utbildning

Halva tiden under andra året är praktik och den andra halvan är på skolan. På skolan arbetar vi både teoretiskt och praktiskt. Även under yrkesämnen så arbetar man mycket teoretiskt med ritningar och diverse digitala verktyg. Arbetar även praktiskt med metoder som ska tillämpas på praktiken. Läser även andra teoretiska ämnen och går även högskolespåret.

Hur är lärarna, lokalerna och klassen?

Trivs väldigt bra med lärarna och det är duktiga lärare som man lär sig väldigt mycket utav. Lokalerna är fina och bra. Skolan har bra verkstäder där man får arbeta med sitt område som stenläggning. Trivs bra med klassen, bra stämning och snälla kamrater.

Har du flyttat till en ny stad?

Har bott i Sverige i 6 år, bodde först i Malmö och flyttade sedan upp till Stockholm.

Vilket är ditt drömjobb?

Skulle vilja arbeta som affärsman, men just nu är målet att bli klar med utbildningen och studera vidare kanske till ingenjör.

Tror du att du kommer studera vidare? I så fall vad och varför?

Är inte helt säker, men förhoppningsvis orkar man göra det. Målet är då att studera till ekonom eller ingenjör.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

Träffat nya vänner och kollegor på skolan och nya praktikplatsen. Att gå ut med kompisar och spela fotboll med klasskamraterna. Aktiviteter som idrottsdagar osv.

Varför skulle du rekommendera skolan och/eller programmet till andra?

Stora möjligheter att få jobb efter utbildningen, bra lön och det är brist på folk inom branscherna.