Start

Välkommen till Stockholms byggtekniska gymnasium!

En riktig yrkesskola som erbjuder yrkesutbildning i världsklass

Stockholms byggtekniska gymnasium har ett väl inarbetat samarbete med branscher och företag. Detta samarbete gör att vi kan erbjuda mer än dubbelt så mycket praktik på företag jämfört med många andra skolor. Skolan har även gymnasielärling från årskurs två. Dessutom har vi en gymnasiesärskola som har en tydlig yrkesprofil som bygger på nära samarbete med de branscher som vi erbjuder utbildningar för.  

Vi är branschrekommenderade av de branscher som vi utbildar för. Det betyder att vi uppfyller branschers krav på hur en yrkesutbildning ska genomföras. Det handlar bland annat om krav på yrkeslärarnas erfarenhet, tillgång till verkstäder, bra APL-platser, med mera.

På Stockholms byggtekniska gymnasium får eleverna både en yrkesexamen och högskolebehörighet. Kurserna för högskolebehörighet läser eleverna under årskurs två och tre. Cirka 85% av eleverna har en anställning då de slutar årskurs tre.

 

Nyheter

  • Nytt schema- och närvarosystem, med start idag 12 februari

    Med start idag, fredag 12 februari 2018 har vi gått över till ett nytt schema- och närvarosystem. Läs vidare för information om hur man använder det nya systemet och vart man kan hitta information om detta.

Dagens mat

Idag är det helgdag och då serveras ingen mat i matsalen.

Kalender

  • Heldag Sportlov
  • Heldag Påsklov
  • 12:00-13:00 Mösspåtagning
  • Heldag Lovdag
  • Heldag Lov

Följ oss på andra webbplatser