Yrkesintroduktion

På yrkesintroduktionsprogrammet på Stockholms byggtekniska gymnasium får du en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram. Du ska både kunna läsa ämnen från grundskolan som du inte är behörig i, och ämnen från nationella program i gymnasieskolan.

Komplettera till behörighet

Som elev på yrkesintroduktion har du en möjlighet att både läsa grundskolekurser och grundläggande kurser från nationella program. Med rätt förutsättningar och motivation, har du även en möjlighet att komplettera dina grundskolestudier för att sedan studera på ett yrkesprogram. Utbildningen är flexibel och kan anpassas väl efter dina behov, intressen och förutsättningar.

På Stockholms byggtekniska gymnasium har vi bra kontakt med näringslivet och det finns goda möjligheter för dig att få praktisera och få arbetslivserfarenhet. Under det första året får du en möjlighet att pröva på ett antal olika moment inom de yrken vi har att erbjuda. Studieplanen kommer till stor del vara individanpassad.

Ladda ner poängplan för Yrkesintroduktionsprogrammet, inriktning bygg- och anläggning