Rektor Linus Nygren har ordet

Jag heter Linus Nygren och är rektor för Stockholms byggtekniska gymnasium. Jag har arbetat som skolledare i tio år, efter att ha avslutat en femtonårig officerskarriär. Jag har arbetat med utbildning och ungdomar under hela mitt yrkesliv och tycker att jag har världens bästa jobb.

Jag står för en skola med eleven i centrum, där fokus ligger på lärande för både yrkeslivet och fortsatta studier. Vägen dit ska präglas av ansvar, ordning och positiv attityd.

Jag är stolt över att vara rektor för en kommunal gymnasieskola med behöriga lärare, starkt elevhälsoteam, ändamålsenliga lokaler och en härlig stämning.

Uppdraget för mig och mina arbetskamrater är att förbereda eleverna för den verklighet som de kommer möta på arbetsplatser och vidareutbildningar. Under elevens hela gymnasietid vill vi ha ett nära samarbete med hemmet.

Jag tror på en tät samverkan mellan skola och branscher, som säkerställer att vår utbildning håller högsta kvalité. Skolan är branschrekommenderad av bygg-, VVS- och fastighetsbranschen. Visionen är att Stockholms byggtekniska gymnasium ska vara ett utbildningscentrum för yrkesutbildning inom de yrken som våra branscher rekryterar till.

Linus Nygren

Stockholms byggtekniska gymnasium