En kommunal skola som erbjuder yrkesutbildning i världsklass

Skolan är belägen i närheten av Kistas högteknologiska IT-park. Det vi har att erbjuda är moderna välutrustade verkstäder med yrkeslärare som har flera års yrkeserfarenhet från branschen och god kontakt med näringslivet. Givetvis är lärarna behöriga och självklart har vi ett elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, specialpedagog, samt studie- och yrkesvägledare. Dessutom har skolan en egen matsal där fri lunch serveras och en fräsch idrottshall. Vi har även ett bibliotek och kafé, där man kan låna diverse litteratur eller unna sig lite fika i väntan på nästkommande lektion.

Branschrekommenderad och gott samarbete med näringslivet

Stockholms byggtekniska gymnasium är branschrekommenderat av de utbildningar vi erbjuder, vilket innebär att vi uppnår den kvalitétsstandard som näringslivet har som krav. God kontakt med näringslivet är ytterst viktigt för oss och vi har därför upprättat samarbete med många företag där utbytet gynnar båda parter. Nedan kan ni se några av de företag vi samarbetar med.

Eleven i centrum

Vi vill att din utbildning hos oss på Stockholms byggtekniska gymnasium ska vara en positiv och lustfylld upplevelse. Efter din tid här ska du vara attraktiv på arbetsmarknaden. Därför utgår vi alltid så långt som möjligt från verkliga förhållanden och händelser i vår undervisning.